Velge islamsk arkeologi, mentorskap og styring, og ser frem til fremtiden.

Annemarie Schimmel Kolleg, Universitetet i Bonn.

Northern Jordan Project 2012 undersokelse & ndash; Wadi Shellelah Missouri State University. Dr. Walker langt til venstre.

Da jeg ble bedt om a bidra til ASORs blogginnlegg feire kvinner i Midtosten-arkeologi, ble jeg ret og forvirret. Min personlige historie er ikke spesielt spesiell eller interessant, i mine oyne. Jeg er glad for a dele den, men som det er i kulminasjonen av alle vare erfaringer som en historie om kvinner i feltet kan bli fortalt og l rdom for framtiden.

Det er godt a begynne tidlig. Jeg er en av de heldige, antar jeg, ved at jeg gjor i dag akkurat det jeg har onsket a gjore siden en alder av seks, da jeg endelig skjonte hva forskjellen var mellom «paleontology & rdquo; (min forste kj rlighet, hvilket barn elsker ikke dinosaurer?) og «arkeologi». Min inspirasjon var en spesiell kvinne & ndash; Materiell mormor, Jean Armagost. En karriere i arkeologi var ogsa hennes drom, men etter a ha vokst opp i lopet av depresjonsalderen, og pa et tidspunkt da dette var elitens jakt, hadde hun aldri muligheten til a innse det. Hun syntes a ha ubegrenset tid for meg og aldri lei meg til a fortelle meg historier, lese til meg, se pa arkeologiske programmer pa TV med meg, og ta meg til museer og arkeologiske og historiske steder. Selv om hun dode for over tiar siden, har hun fortsatt a v re min rollemodell i undervisning (som hun gjorde pa frivillig basis): Du bor alltid ha tid til studentene dine, og du har et ansvar for a hjelpe andre profesjonelt, som du var underveis. Familieoppmuntring var uvurderlig. Min far, Ray Walker, en profesjonell sportscaster (na pensjonert), har aldri beskrevet karrierer i kjonnsmessige termer. Hans ambisjoner for meg var a folge i hans fotspor og ga i luften & rdquo; (som jeg gjorde med ham som tenaring, pa radioen); Hvis ikke, da burde jeg kaste meg 100% til arkeologi.

Oklahoma State University 2001.

Ditt valg av universitetssaker. Jeg valgte klokt & ndash; Bryn Mawr College. Det var den eneste skolen som jeg sokte pa mitt seniorar pa videregaende skole, og det var en av de beste beslutningene jeg noensinne har gjort. Pa den tiden var det den eneste internasjonalt kjente, frittstaende avdeling for arkeologi i USA. Det hadde ogsa konsekvent, i over hundre ar, produsert mange av verdens kvinnelige ledere i klassisk og n r ostlig arkeologi. Jeg var omgitt der av sterke, uavhengige, kreative og quirky kvinner. Mange av mine klassekamerater tar na fremtredende posisjoner i feltet. Det var ikke noe felt da pa & islamsk arkeologi & rdquo; pa Bryn Mawr, eller hvor som helst i USA, for den saks skyld, sa jeg gjorde med noe Midtosten. Pa grunnskolen fikk jeg grader i omradestudier. Det var akkurat den brede trening jeg trengte, og har gitt meg verktoyene til a jobbe med arabiske tekster sa mye som keramikk. Jeg tror at en slik bred base ogsa er en ressurs nar man gar inn pa arbeidsmarkedet.

V r fleksibel og apent. Jeg hadde veldig klare ideer om hva jeg onsket da jeg gikk pa universitetet, mange av de ideene som var basert pa intet annet enn fantasi og misoppfatninger. Jeg valgte Bryn Mawr forst a studere Egyptology, fordi jeg elsket Egypt. Jeg tenkte fullt ut pa a spesialisere seg i arkitektur & ndash; og absolutt ikke keramikk, som jeg trodde ville kreve fra meg kulinariske ferdigheter. Byer og kirkegarder & ndash; det var de typer nettstedene jeg skulle utgrave. I stedet gikk jeg inn i det fremvoksende feltet for islamsk arkeologi (som det jeg virkelig var tiltrukket av var Midtosten og middelalderen), har spesialisert seg pa keramikk (og jeg er sa glad jeg gjorde!), Og utgrav landdistrikter Jordan (som ville har visst at den «keiserlige grensen» kunne v re sa spennende?).

Sultan Qaytbay begravelseskompleks, Kairo City of the Dead Grand Valley State University (2004) Et undervisningsmoment.

Islamsk arkeologi er ikke lukket for kvinner. Faktisk er det motsatte sant: Det er et av de mest kjonnsvennlige spesialiseringsomradene innen feltet. Jeg antar at det er et par grunner til dette. Den forste er resultatet av sin disiplin re foreldre: Islamsk arkeologi vokste i hovedsak ut av islamsk kunsthistorie, der kvinnelige l rde har v rt fremtredende. Den andre kan ha noe a gjore med sin nyhet: Vi kan gjore av denne disiplinen hva vi liker og definere det pa vare egne vilkar, i hvert fall pa dette stadiet.

Nar jeg ser tilbake de siste tjue arene, har jeg sett at islamsk arkeologi er et nytt fagomrade og vokser pa rikt og variert mate. Jeg har v rt heldig nok til a v re pa rett sted, til rett tid, og a v re en del av denne spennende utviklingen. Da jeg var student, eksisterte islamsk arkeologi ikke som en egen disiplin, og na er den en av de mest energiske omradene arkeologi og tiltrekker seg raskt offentlig interesse. Den har ogsa lokal stotte i muslimske land. Det er flere muligheter i dag enn noen gang for kvinner gar inn i feltet. Jeg har imidlertid bekymringer. Selv om kvinner na utgjor halvparten av elevene i mine klasserom & ndash; og jeg har ledet flere feltskoler med alle kvinner lag (deltakere alle selvvalgende) & ndash; fa av dem fortsetter profesjonelt, i noen form for arkeologi. Dette ser ut til a v re sant i bade USA og Europa. Det ser ut til a v re vanskelig a holde kvinner i feltet etter eksamen. Drommer blir ofte feid bort med livets realiteter og offerene kreves av oss. Feltarbeid er vanskelig, da det tar oss vekk fra ansvar hjemme og krever offer av vare kj re, til gjengjeld. Det finnes imidlertid losninger. & ldquo; Familievennlig & rdquo; utgravninger, hvor ektefeller og barn er velkomne, ta stikk ut av lange perioder med lang avstand som feltarbeid utenlands krever. A gjore en akademisk karriere pa noe felt er en utfordring, spesielt nar sa mange kvinner na moter sine livspartnere i hoyere utdanning. Heldigvis studerer amerikanske universiteter i okende grad muligheten til a jobbe med to-karriere, som kan oppnas pa kreative og fruktbare mater. Disse er positive og nodvendige, utviklinger som gir hap for fremtiden.

Alt innhold som tilbys pa denne bloggen, er kun til informasjonsformal. De amerikanske skolene for orientalsk forskning (ASOR) gir ingen uttrykk for noyaktigheten eller fullstendigheten av informasjon pa denne bloggen eller funnet ved a folge noen linker pa denne bloggen. ASOR vil ikke v re ansvarlig for eventuelle feil eller utelatelser i denne informasjonen. ASOR er ikke ansvarlig for tap, skader eller skader pa displayet eller bruk av denne informasjonen. Meningene som uttrykkes av bloggere og de som gir kommentarer, er deres alene, og gjenspeiler ikke ASORs meninger eller noen medarbeider derav.